Kosten vloerverwarming

Kosten vloerverwarming

Vloerverwarming wordt door zeer veel mensen als erg comfortabel ervaren. Het zorgt er niet alleen voor dat je altijd over een lekker warme vloer beschikt, daarnaast is het ook een vrij duurzame manier van verwarmen en bovendien wordt een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd dat voor alle inwoners een interessante meerwaarde betekent. Wanneer je ook vloerverwarming wenst te plaatsen in je huis zal je graag rekening willen houden met de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht. We zetten graag de gemiddelde kostprijs voor een installatie met vloerverwarming voor jou op een rijtje.

Besparen op vloerverwarming

De gemiddelde kostprijs voor vloerverwarming als hoofdverwarming is gelegen rond de 750 euro per 10 vierkante meter. In deze kostprijs is de installatie inbegrepen waardoor bijvoorbeeld voor een kamer van 60 vierkante meter een kostprijs in rekening wordt gebracht van amper 1500 euro. Mensen die voor hun huis nog op zoek zijn naar geschikte verwarming hoeven bij vloerverwarming dan ook beslist geen rekening te houden met een hoge kostprijs. Wil je toch nog extra besparen? Dan is dat perfect mogelijk. Je kan er immers voor kiezen om de vloerverwarming zelf te plaatsen. In dit geval worden de installatiekosten niet aangerekend waardoor je uitsluitend de materialen dient te betalen.

Extra kosten bij vloerverwarming

Bovenstaande kostprijs lijkt uiteraard niet veel, maar er zijn verschillende situaties waarin een meerprijs kan worden aangerekend. We geven je graag een overzicht van deze extra kosten.

Aansluiting via de kruipruimte Gemiddeld 60 à 70 euro extra
Verwijderen van aanwezige radiatoren Gemiddeld 20 & 30 euro per stuk
Pompschakelaar Gemiddeld 90 à 110 euro
Aanbrengen van een zogenaamde bypass Gemiddeld 50 à 70 euro
Thermostaatkraan plaatsen op radiatoren Gemiddeld 30 à 40 euro
Aanwezigheid anhydrietvloer? Gemiddeld 35 à 40 euro per groep

In veel gevallen zullen bovenstaande kosten niet of slechts gedeeltelijk aangerekend worden, maar toch is het absoluut aan te raden om er rekening mee te houden.