Kosten traprenovatie

Kosten traprenovatie

Wanneer je in huis over een trap beschikt die reeds een bepaalde ouderdom heeft bereikt kan het idee gaan spelen om deze te renoveren. Aan het uitvoeren van een traprenovatie zijn echter steevast bepaalde niet onaanzienlijke kosten verbonden waar je graag rekening mee zal willen houden. We zetten ze in dit artikel graag even voor jou op een rijtje.

Gemiddelde kosten traprenovatie per materiaal

Eén van de belangrijkste invloeden op de kosten voor het uitvoeren van traprenovatie gaat schuil in het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. We geven je dit graag even duidelijk aan door middel van onderstaande tabel.

Kosten traprenovatie laminaat Tussen 1600 & 2400 euro
Kosten traprenovatie tapijt Tussen 900 & 1500 euro
Kosten traprenovatie eik Tussen 2500 & 3500 euro
Kosten traprenovatie PVC Tussen 1800 & 2600 euro
Kosten traprenovatie linoleum Tussen 1250 & 1500 euro

Het verschil in kostprijs die door middel van deze tabel wordt aangegeven wordt niet alleen veroorzaakt door de onderlinge concurrentiestrijd tussen de verschillende bedrijven die traprenovatie aanbieden, daarnaast is de kostprijs eveneens afhankelijk van het type trap. Een traprenovatie bij een open trap is wat dat betreft namelijk aanzienlijk voordeliger dan een renovatie die wordt uitgevoerd bij een gesloten trap. Ook hier dien je dus rekening mee te houden bij het berekenen van de kosten.

Hoe wordt de prijs verder beïnvloed?

Bovenstaande kosten geven je reeds een goed beeld van de prijs waar je rekening mee dient te houden, maar er is meer. De exacte kosten voor traprenovatie zijn immers nog afhankelijk van verschillende andere factoren. Denk hierbij aan:

  • De vorm die de trap heeft, betreft het bijvoorbeeld een rechte trap of een trap die beschikt over een draaiing?
  • Het aantal treden waaruit de trap bestaat
  • De afwerking die moet worden aangebracht. Hoe exclusiever de afwerking is (trapwangen, verlichting, trapleuning en balustrade), des te hoger uiteraard de kosten komen te liggen.

Bovenstaande maakt het dus duidelijk, niet alleen het type materiaal is van belang bij het berekenen van de kosten van traprenovatie, ook andere factoren spelen hun rol.