Kosten schilder

Kosten schilder

Een huis dat in weer en wind staat en jaren achter elkaar de seizoenen moet trotseren heeft onderhoud nodig. Het bijhouden van het buitenschilderwerk is hiervan een arbeidsintensief maar heel belangrijk onderdeel. Wil of kun je niet zelf het buitenwerk schilderen dan is het inhuren van een professionele schilder voor het bijhouden van het verfsysteem eigenlijk het enige alternatief. Met verfsysteem wordt de door de leverancier voorgeschreven combinatie van verflagen en het daarbij passende jaarlijkse onderhoud bedoeld. De cyclus begint met het afbranden van de oude verf en het aanbrengen van bijvoorbeeld twee lagen grondverf en een laag lak gevolgd door jaarlijks onderhoud. Een schilder weet hoe hij of zij dit professioneel doet.

Wat maakt een schilder een schilder

Een professionele vakschilder heeft een vakopleiding gehad en alle kennis in huis om het best passende verfsysteem en met de beste gereedschappen toe te passen voor de specifieke en voor het te schilderen object kenmerkende omstandigheden en eigenschappen. Bij buitenschilderwerk is het belangrijk dat kwetsbare onderdelen van het huis, zoals bijvoorbeeld kozijnen, deurposten en daklijsten met goede en vakkundig aangebracht verfsysteem worden beschermd. Zonder goed onderhoud ligt houtrot op de loer en kostbare noodzakelijke reparaties in het verschiet.

De kosten van een schilder

De volgende tabel geeft weer in welke bandbreedte de kosten van een vakschilder vallen. Dit zijn gemiddelde kosten, dit kan verschillen per aannemer en per materiaal of techniek.

De kosten van een vakschilder Kosten
Uurtarief vakschilder incl. materialen Van € 35 tot € 50,- per uur

Bespaar geld met onze vergelijkingstool

Onze vergelijkingstool verzamelt offertes voor je als je je adres achterlaat en aangeeft waarvoor je graag offertes wilt ontvangen. Binnen korte tijd krijg je een aantal offertes van spuitbedrijven bij jou in de buurt die je kunt bekijken en vergelijken in je eigen tijd. Zo kun je wel tot 40 procent aan de totale kosten besparen.